Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u utorak je opovrgnulo tvrdnje nekih medija u Hrvatskoj kako priprema optužnicu za ratne zločine protiv glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića.

"Tužiteljstvo BiH ne vodi nikakvu istragu protiv Milijana Brkića. Dakle ta osoba nije pod istragom niti se priprema podizanje optužnice, tako da su ti navodi apsolutno netočni i neistiniti", stoji u priopćenju koje je objavljeno iz sjedišta Tužiteljstva BiH u Sarajevu.

Navode kako je Brkić navodno pod istragom za ratne zločine objavio je tjednik "Nacional" u svom najnovijem izdanju, a prenijeli su ih i neki internetski potali.

"Nacional" je ustvrdili kako se "bliži vrhunac lova Tužiteljstva BiH na glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića" te kako bi se on navodno mogao naći na udaru u sklopu šire akcije Tužiteljstva BiH u kojoj se pokušavaju rasvijetliti zločini počinjeni nad civilima srpske nacionalnosti na području Livna i okolice 1992. godine.

 Iz Tužiteljstva BiH ističu kako takvi navodi "govore i o neprofesionalizmu pojedinih medija i portala" koji nisu niti kontaktirali Tužiteljstvo BiH.

 

R.H.