Prijetnje svjedocima na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču gotovo da postaju pravilo, a ne iznimka. Nakon Ivana Krmpotića, prijetnje je prijavio i svjedok Mario Eterović. Obavijestio je sud kako ga je jedna osoba iz izvršne vlasti upozorila da pazi što će izjaviti u Münchenu.

-Prema mojim informacijama određeni krugovi u Europi razmišljaju o pokretanju postupka monitoringa nad barem dijelom pravosuđa, konkretno, državnog odvjetništvom - rekao je Bože Vukušić gostujući u emisiji HRT-a Studio 4 .

Istraživač ove tematike, kojem su također prijetili dok je svjedočio, tvrdi da je ovo dječja igra u odnosu na ono što se događalo.

-Istinitost prijetnji u Hrvatskoj se dovodi u pitanje jer to očigledno nekome ne odgovara iz političkih razloga. Za mene su ova dva slučaja dječja igra u odnosu na slične slučajeve od prije 15-ak godina iz doba suđenja Vinku Sindičiću u Zagrebu - rekao je Vukušić.

Tvrdi kako ima saznanja da se 2006. i 2014. razgovaralo o njegovoj fizičkoj likvidaciji.

-Napisao sam predstavku Vijeću za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih službi gdje imam saznanja da se 2006. godine u tadašnjem državnom vrhu se razmišljalo o mojoj likvidaciji da bi se moje svjedočenje protiv Krunoslava Pratesa u Njemačkoj. Isto tako krajem 2014. godine u krugovima u vrhu obavještajne zajednice bliskim Saši Perkoviću, sinu Josipa Perkovića, se razgovaralo bi li se mene moglo riješiti fizičkom eliminacijom - zaključio je Vukušić.

 

M.M.