Stvar je i više nego jednostavna zato jer je očita: nitko očima nije primijetio svastiku na terenu dok nepoznati netko nije mobitelom dojavio novinarima! Osumljičeni su svi koji bi politički profitirali od (nogometnih) sankcija Hrvatskoj ili se silno radovali sankcijama koje će HNS dobiti od UEFA-e.

Poznato je tko se posebno upinjao da raskrinka „nogometnu močvaru u HNS-u“! Svastika na Poljudu je test za medije, novinare, komentatore, političare, tzv. analitičare i intelektualce, za sve koji sudjeluju u javnom životu Hrvatske. Sumnjivi su svi oni što ne vole Hrvatsku i raduju se kažnjavanju Hrvatske.

I ne treba se previše živcirati, samo sačekati policijsko izvješće, jer na MUP-u je potez. Od MUP-a se imperativno i brzo očekuju rezultati istrage. Prvoosumnjičena je ova Milanovićeva srpsko-hrvatska vlada koja će skandal pokušati politički atribuirati HDZ-u. Teško i nemoguće jert su srp i čekić, petokraka i svastika dio su istog znakovlja jednoumlja komunizma i nacifašizma osuđenog od demokratskog svijeta. To znakovljke nasilnog jednoumlja zajednički započelo Drugi svjetski rat. Isto tako ne treba nikad zaboraviti da SDPartija nije nikad glasala za osamostaljenje hrvatske države. Partiji je rušenje Jugoslavije bilo i ostalo neprihvatljivo.

Hrvatski je narod pod zvijezdom petokrakom dvaput platio previsoku cijenu tzv. oslobođenja i poslije otcjepljenja od Jugoslavije: u poraću nakon 1945. godine dio hrvatskog naroda je poklan i bačen u jame, rudarska okna i tenkovske rovove, a onda je 1991. godine na Hrvatsku pod tom istom petokrakom izvršena agresija na Hrvatsku. Hrvatski je narod razapet i pribijen na petokraku. Godine 1991. sinovi ubojica iz 1945. shvatili su da se zločin u Hrvatskoj isplati i nije kažnjiv, pa su ponovili zločine. I nažalost su u pravu, nitko nije kažnjen za zločine nad Hrvatima 1945. kao ni za zločine 1991. godine.

Srpska manjina u Hrvatskoj, koja nije nikad prestala s agresijom na Hrvatsku, veliki je sumnjivac. Ovih dana izašlo izvješće SOA-e govori o jačanju četništva u Hrvatskoj. I najmanja uefina sankcija HNS-u ovu bi hrvatsku manjinu silno obradovala. To je ta ista sprega sa SDPartijom koja je prošle godine na tribinama na San Siru organizirala „ustaški“ navijački incident, a MUP Hrvatske učinio sve da se počiniteljima nikad ne saznaju imena i prođu nekažnjeno.

Može se ministar Ranković Ostoja nonšalantno osmjehivati (je li upoznat sa svime?) i blaziranim gestama odmahivati koliko se njega sve to ne tiče, ali samo se od njega se očekuje odgovor. Ako u dogledno vrijeme policija ne pronađe počinitelja, onda ta ista policija krije počinitelja ili je pak sve sama organizovala uz pomoć svog srpsko-srbijanskog korpusa, a u dosluhu s srpsko-hrvatskom vladom u Zagrebu. I sve u stilu: sadi korov da bi ga čupao.

Svastika na Poljudu treba se pripisati „uspjesima“ Milanovićeve vlade: namjerno nepokretanje gospodarstva, trajno iseljenje pedeset tisuća mladih Hrvata, zaštita komunističkih zločina, proizvodnja nacističkih incidenata na nogometnim utakmicama, a sve sa svrhom da se kompromitira Hrvatska, i vraćanje RH u Socijalističku RH, u tzv. region. Ipak je ostvaren napredak, iseljeni Hrvati umjesto u Teznu, Kočevskom Rogu i Hudoj jami završili su živi na pečalbi u inozemstvu.

U svojoj nemoći da ostvari još jedan mandat Zoran Milanović baca u zrak i tablu i figure, to je sovjetska dokrina „mrtve ruje“, i spreman je zavaditi hrvatski narod i gurnuti ga u građanski rat. „Poslije mene potop“ rekao je Ljudevit XV. „Ako ne pobjedim zakuhat ću građanski rat“, odlučio je Zoran Milanović i ne prestaje s ratnohuškačkim i šovinističkim parolama poput one: „Ili mi ili oni“! Srpsko-srbijanska agresija na Hrvatsku vodila se pod petokrakom iz Beograda i Knina, ovo sada je unutarnja agresija i pod istim petokrakom tzv. antifašizma; Zoran Milanović je vodi iznutra, iz kabineta Vlade.

x

            Međutim kako to nitko nije primijetio petokraku na sredini stadiona, na samom centru? Je li to samo ideološka sljepoća medija, partijsko jednoumlje ili to treba posebno dojaviti, samo kome? Tko nije toliko slijep na petokraku? Nitko to ne želi vidjeti, no ako se pomno analizira cijela slika vidi se da osim svastike u samoj šari ima još nekih znakova pa svatko može kombinirati prema vlastitom svjetonazoru. Slično je i na centru travnjaka; tu je smještena petokraka ili možda netko vidi pentagram, pa još izokrenut, znak nečastivog? Na koncu halabuke ipak je možda splitka šala, sve ukazuje na istu ruku koja je i Anta Tomića justificirala s desetak litara žitkih govana. Jer ni „atentatora“ na čuveno splitsko piskaralo policija još nije pronašla. Isti je rukopis psine i dobro izvedeno, možda dronom, operaciju Poljud naime, jer gamelu od desetak litara govana dron ne može ponijeti. Samo kako to snajperisti nisu uočili leteći objekt?

 

L.C.