Bivši SDP-ovac Ivica Pančić iznenađen je Milanovićevim iznenadnim obratom u gledištima prema prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Ovaj nekadašnji ministar hrvatskih branitelja za vrijeme Vlade Ivice Račana i sadašnji potpredsjednik stranke Naprijed Hrvatska - Progresivni savez Ivica Pančić ustvrdio je kako se 2005. ili 2006. u SDP-u postojala inicijativa da Franjo Tuđman dobije trg na području Trga Francuske revolucije.

Međutim, toj se inicijativi suprotstavio Zoran Milanović.

-Tada je Milanović tvrdio da Tuđman ne smije dobiti taj trg jer je taj čovjek zločinac. Milanović nema politiku i ideologiju, on ima jedan cilj, a to je ostati i biti na vlasti - kazao je Pančić u telefonskom razgovoru u emisiji Bujica.

Podsjetimo, prilikom govora u Hrvatskom vojnom učilištu Petar Zrinski, premijer Zoran Milanović je izjavio da prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman još uvijek u Zagrebu nema dostojan trg.

Iz HDZ-a su poručili kako su zadovoljni takvim zaokretom nakon desetljeća i pol pokušaja detuđmanizacije koju je ova stranka provodila zajedno sa svojim koalicijskim partnerima. Ujedno su obnovili raniju inicijativu da se zagrebačka zračna luka "Pleso" nazove po prvom hrvatskom predsjedniku.

 

M.M.