Mladež Hrvatske demokratske zajednice oglasila se priopćenjem u povodu nedavnog odlaska premijera Milanovića u okolicu Rijeke i Grobnik.

 

Naglašavajući kako ne žele ulaziti u njegov intiman život, premijera pozivaju da podmiri svoje račune.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Hrvatski premijer Zoran Milanović prošli je vikend otputovao u Rijeku. Odnosno, skrenuo je s puta. Kako i zašto nitko ne zna. Ne želimo ulaziti u intiman život premijera ni spekulirati o razlozima koji nas se ne tiču. Zadržat ćemo se na onima koji nas se tiču.

Za iznos koji je potrošen u samo sat vremena premijerovog skretanja s puta jedan od nas, i to onaj sretan koji je zaposlen na stručnom osposobljavanju, treba raditi cijelo ljeto, osam sati dnevno, pet radnih dana u tjednu, puna četiri mjeseca.

Mladež HDZ-a smatra kako je korištenje službenih povlastica u osobne svrhe jednako isplati tih desetak tisuća kuna na osobni račun i trošenje za vlastiti užitak.

Javnim novcem treba se upravljati odgovorno i to je pravilo koje vrijedi za sve - bez obzira na funkcije, razloge i stranačku pripadnost. Zato pozivamo premijera da podmiri svoje račune, a kolege iz Foruma mladih SDP-a da uče od nas i dignu svoj glas protiv korupcije'', priopćeno je iz Mladeži HDZ-a.

 

M.M.