Logo

Saborska zastupnica ORaH-a Mirela Holy ponovno je u srijedu kritizirala način na koji se provodi istraživanje ugljikovodika u Jadranu, te je ustvrdila kako je zbog toga primila upozorenje visokog dužnosnika MUP-a, ne otkrivši o kome je riječ.

Istodobno je optužila ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka i premijera Zorana Milanovića za kršenje zakona i nanošenje gospodarske štete Hrvatskoj.

Ponovila je da očito netko u Vladi pogoduje nekomu i izdaje nacionalni interes, upozoravajući kako bi USKOK trebao provjeriti činjenice u Ministarstvu gospodarstva, dok za premijera Zorana Milanovića dvoji " ili nije pretjerano pametan ili je 'umočen'.

-Ako gledate cijeli postupak realizacije projekta istraživanja ugljikovodika i da je ministar Vrdoljak bio dosta dugo u SAD-u, USKOK bi trebao provjeriti činjenice u Ministarstvu gospodarstva. Što se tiče premijera, smatram da je on ili 'slijep pored zdravih očiju' ili ne znam zašto tolerira ovo. Čovjek koji može ovakve stvari dopuštati ili nije pretjerano pametan ili je 'umočen', izjavila je Holy.

Ustvrdila je kako ju je visoki dužnosnik MUP-a "dobronamjerno" upozorio da joj je život u opasnosti.

-Visoki dužnosnik MUP-a mi je u Saboru pristupio i rekao da mi se divi na hrabrosti - rekla je Holy, dodajući kako je tom prigodom upozorena da joj je život ugrožen.

Ona upozorenje nije prijavila jer, kaže, iz iskustva, u prijave nema povjerenja.

-Ako ministar gospodarstva potpiše ugovore s koncesionarima o istraživanju i eksploataciji ugljikovodika u Jadranu, ORaH će podnijeti kaznenu prijavu - najavila je čelnica ORAH-a i bivša Milanovićeva ministrica.

 

M.M.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.