Sve je spremno za zajedničko hodočašće Mladeži HDZ BiH i Mladeži HDZ-a RH u Međugorje. Stotine mladih ljudi iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i Hrvatske u subotu stižu u ovo poznato hodočasničko mjesto kako bi poslali poruku zajedništva u molitvi.

Predsjednik Mladeži HDZ-a Republike Hrvatske Josip Bilaver ističe kako s nestrpljenjem iščekuje Hodočašće.

-Rado smo se odazvali pozivu Mladeži HDZ BiH s kojom imamo izvrsnu suradnju. Kao pojedinci svake godine posjetimo Međugorje, ali nam je posebno drago što ćemo po prvi puta kao organizacija Mladeži HDZ-a RH, zajedno s našim prijateljima iz Mladeži HDZ-a BiH, moliti za Gospin zagovor. Kao politički pomladak Hrvatske demokratske zajednice njegujemo, i u politici promičemo demokršćanske vrijednosti, te odajemo priznanje Katoličkoj crkvi koja je kroz stoljeća bila glavni branitelj naših nacionalnih interesa i obiteljskih vrijednosti koje i danas treba čuvati i njegovati radi opstojnosti hrvatskog naroda u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Nadamo se da će ovo Hodočašće postati tradicionalno i zahvaljujem se Mladeži HDZ BiH na ovoj hvale vrijednoj inicijativi - istaknuo je Josip Bilaver, prvi čovjek Mladeži HDZ-a Republike Hrvatske.

Predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Vedran Kožul naglašava kako je ovo hodočašće veliki skup zajedništva mladih koji šalje vrlo snažnu poruku.

-Ponosan sam na hodočašće Mladeži HDZ BiH iz 2013. godine. Slike nekoliko stotina mladih koji su te godine došli u ovo mjesto molitve ostale su u prelijepom sjećanju mnogima. Sada sam još ponosniji jer ove godine hodočašće organiziramo zajedno s našim prijateljima iz Republike Hrvatske. Također, pridružiti će nam se i mladi Hrvati iz Vojvodine, što dovoljno govori o našoj povezanosti u promicanju ljubavi prema obitelji, hrvatskom narodu i našoj vjeri koja nas je kroz teška stoljeća i očuvala - ističe Kožul.

Poziva sve mlade da im se priključe.

-Živimo u vremenu iskrivljenih vrijednosti, vremenu u kojemu se tradicionalno želi prikazati kao nešto nazadno. Mi se ne uklapamo u tu priču. Štoviše, našim djelovanjem, pa i samim Hodočašćem, ponosno ističemo naše demokršćanske vrijednosti - zaključio je Kožul, koji je pozvao sve mlade ljude da u subotu od 13.30 h budu u Herceg etno selu u Međugorju, odakle će i započeti zajedničko hodočašće Mladeži HDZ-a BiH i Mladeži HDZ-a RH.  

 

M.J.