Pozivajući se na francuske diplomatske izvore, britanski Telegraph izvješćuje da će Francuska na izvanrednoj sjednici ministara unutarnjih poslova Europske unije u petak zatražiti da se uvede hitna unutarnja kontrola granica i privremeno suspendira Schengenski sporazum.

Srbija je obaviještena da će doći do zatvaranja granica Slovenije i Austrije te da i Hrvatska razmatra zatvaranje granice, objavila je Radio televizija Srbije.

>>

Državni tajnik u slovenskom ministarstvu unutarnjih poslova to je odmah demantirao. Slovenska agencija STA javlja da granice ostaju otvorene te da nisu prihvatili jedan vlak sa migrantima jer su popunjenih prihvatni kampovi, javlja HRT.

Zatvaranje granice najavila je i Makedonija. i to u slučaju ako je zatvore drugi. Makedonski mediji javljaju da je njihova vojska na granici s Grčkom počela pripremati teren za moguće postavljanje ograde koja bi usporila priljev migranata koji i dalje stižu iz Grčke i Turske.

Hoće li slično postupiti i tehnička vlada Zorana Milanovića ili će čitavu Europu proglasiti "žicoljubnom koalicijom", sigurno ćemo doznati u danima koji slijede.

 

M.M.