U SDP-u sve otvorenije pokazuju nervozu zbog postupaka MOST-a. Tako se u današnjem broju Globusa citira neimenovani izvor s Iblerovog trga koji tvrdi da ih MOST ciljano iscrpljuje svojim "nemogućim" zahtjevima.

-U pregovore s nama ušli su pro forma. Njihova je taktika jednostavna: žele nas iscrpiti nelogičnim zahtjevima pa, kada izgubimo živce, Petrov će izići pred kamere i izjaviti kako MOST nije imao izbora jer je HDZ pristao na reforme, a SDP odustao -tvrdi utjecajni član Milanovićeve koalicije Hrvatska raste.

Spomenuti tekst počinje također s neprovjerljivim neimenovanim izvorom iz vrha SDP-a koji je "zlovoljnim glasom" u utorak poslijepodne opisao Globusu pregovore o formiranju koalicije s MOST-om.

-To je potpuno nedefinirana ekipa koja ponekad nije ni sama sigurna što hoće....- tvrdi neimenovani SDP-ovac koji pregovarače iz MOST-a proglašava "čudnim likovima".

SDP-ova strategija je više nego jasna, otrgnuti dio MOST-a i onda pošto-poto, uz potporu Milorada Pupovca, sklepati nekakvu većinu u Saboru samo da se ostane na vlasti.

SDP-ova medijska "mašinerija" je, stoga, zbog nervoze koja vlada na Iblerovom trgu, očito krenula u otvorene medijske pripreme na MOST, kakav je svakako i istup uvoznika parfema i igračaka  Branka Roglića u "Otvorenom".

Međutim, strategija razbiojanja MOST-a zasad im ne ide od ruke. Izuzev svog dugogodišnjeg pouzdanika Drage Prgometa, do ovog trenutka nisu uspjeli otrgnuti ni komadić MOST-a.

 

R.H.