Predsjednik Vlade Zoran Milanović neće u srijedu, kao što je ranije bilo najavljeno, posjetiti američki nosač zrakoplova USS Harry S. Truman, objavio je danas Tportal, pozivajući se na Službu za odnose s javnošću Vlade RH.

Posjet američkom nosaču, poručili su iz Vlade, otkazan je zbog drugih obveza premijera Zorana Milanovića.

Unatoč otkazivanju posjeta Zorana Milanovića, na američki nosač ipak će doći ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik Glavnog stožera OSRH Drago Lovrić.

-Oni će iz Zagreba odletjeti na nosač, koji je već u pokretu, te se na isti način vratiti u Zagreb - priopćeno je jutros iz Vlade.

Međutim, za sada, nema nikakvih informacija o tome jesu li ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik Glavnog stožera OSRH Drago Lovrić posjetili američki nosač zrakoplova USS Harry S. Truman, koji je tijekom današnjeg dana napustio hrvatske teritorijalne vode.

Podsjetimo, nosač zrakoplova USS Harry S. Truman, iz sastava američke 6. flote sa sjedištem u Napulju, s oko pet tisuća članova posade, od subote je boravio u Bračkom kanalu, oko dva kilometra od splitske Gradske luke. Zanimljivo je da se moguća najava posjeta najviših hrvatskih vojnih dužnosnika ponosu američke ratne mornarice pojavila tek nakon što je nosač zrakoplova USS Harry S. Truman napustio hrvatske teritorijalne vode.

 

M.M.