Koliko vrijedi primoštenski bovan Stipe Prtina? Kako kome, Zoranu Milanoviću ne više od 10 milijuna kuna državnog jamstva OTP banci za potrebe kredita općini Primošten – da bi premostila financijski jarak!

Toliko ga je Milanović procijenio i toliko vrijedi njegov saborski glas, ako do novog zasjedanja Hrvatskog sabora u ovom sastavu uopće dođe? I nije neka cifra. Koliko vrijedi i kako će biti nagrađen Milanovićeva krtica u Mostu, opet Stipe Prtina, to zna samo Zoran Milanović, to su njihovi prisni dogovori. Za slučaj da Milanović zadrži vlast, pogodila bi Pretrnu ministarska fotelja, bome ona od turizma, e! Ništa ispod toga. U toj fotelji ga podupiru i pristali momci iz kluba „Valentino“, čiji je on počasni predsjednik i aktivan član. Klub se nada da će njihov Stipe znati usmjeriti tih 10 milijuna kao što su oni usmjeravali njegove želje svih ovih godina.

Ponovno podizanje optužnice protiv Milana Bandića, gradonačelnika Zagreba nije dogovoreno na četiri minutnoj sjednici Vlade, dogodilo se to negdje drugdje i s drugim ljudima. Možda je bio samo dovoljan pogled, kod uigranih momaka to ide tako. To samo znači da Milanović ipak nije s Milanom Bandićem uspio istrgovati ona njegova dva saborska glasa i slijedi primjerena kazna.

Takav se rasplet s Bandićem nije svidio ni Josipu Leki koji sa zagrebačkim gradonačelnikom, uz rodbinske, ima i poslovno-prijateljske odnose. Više od toga, Leki se nije svidjela Milanovićeva želja da "svog" Dragu Prgometa, mimo Lekine volje, instalira na mjesto predsjednika "petominutnog" Sabora. Poučen blamažom s Robertom Podolnjakom ali i najavom nastavka te trakavice s Dragom Prgometom, Leko od Milanovića, kako se čini, traži dokaze o 76 potpisa bez kojih neće sazvati sjednicu Sabora.

Zanimljivo i tužno, umjesto da se DORH i USKOK pozabave uzročno-posljedičnom korelacijom dobivanja državnog jamstva za kredit Primoštenu u zamjenu za saborski glas SDPartiji, tj. da ispitaju nedemokratsko i kažnjivo agitiranje Stipe Prtine za SDPartiju, čuvari reda i zakona uhićuju onoga tko na izbornu trgovinu nije pristao, Milana Bandića. DORH, USKOK i Goran Radman još uvijek su na liniji KPJ-ota i zajedno s Partijom bore se protiv hrvatskog predznaka.

U konačnici, sve je to i pokušaj skretanje pozornosti s DUUDI-a i zamračivanjem 16 milijardi kuna državne imovine samo u 2014. godini. I Petrina i Bandić samo su dimne zavjese kako bi se u medijima sakrila aktivnost Mladena Pejnovića, i činjenica da su on osobno, i agencija na čijem je čelu, došli pod povećalo sigurnosnih struktura  NATO-a. Trgovanje vojnim objektima na Jadranskoj obali, i to s Rusima nedorečenog podrijetla i nepoznatih profesija, nije dobro primljeno kod Saveznika.

Zoran Milanović, tehnički predsjednik vlade, preuzeo je gotove sve poluge vlasti; izvan njegove kontrole je samo institucija Predsjednika države. Zato je u tijeku je državni udar drugim načinom. Ministar unutarnjih poslova, Ranko Ostojić, s njim je u tom pothvatu, uz asistenciju DORH-a uhićuje političke protivnike. USKOK-a je na istoj borbenoj liniji pritisaka i uhićenja, Ante Kotromanović dila vojne objekte s Rusima, državom pod EU embargom. Pravosuđe samo zastrašuje i puni pritvor, ali pravomoćnih presuda nema, jer su uhićenja motivirana politički. A migranti su na putu. Mediji su podređene zločinačkom pothvatu Zorana Milanovića i njegovih seniora. Drže mu leđa kao što to nisu radili ni svom voljenom drugu Titi.

Milanoviće je Hrvatsku okružio žicom, migranti nemaju kud iz Hrvatske, a pred Hrvatsku ostavio otvorenu granicu sa Srbijom i ISIL-ovom Bosnom. Hrvatska je zarobljena žicom na svojim granicama i Milanovićevim puzajućim državnim udarom.

 

Mila Marušić