Voditeljica saborske Službe za medije Marina Buntić Juričić potvrdila je za N1 da je u saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost stigla predstavka o nezakonitom praćenju čelnika Mosta Bože Petrova.

 

-Budući da Odbor još nije konstituiran, ne možemo objaviti detalje predstavke, koja će ući u obradu nakon što se konstituira Odbor - kratko je pojasnila Buntić Juričić u izjavi za medije.

Tu informaciju za TV N1 potvrdio je i Miroslav Tuđman, bivši predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koji je dodao da je prijava stigla nakon konstituranja Sabora.

Glasnogovornik Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja ustvrdio je da je PNUSKOK nakon parlamentarnih izbora pratio čelnika te stranke Božu Petrova, u akciji koja, kako tvrdi, nigdje nije zavedena. Grmoja je to rekao u emisiji Presssing, gdje je ustvrdio da Most traži čelno mjesto u Ministarstvu unutarnjih poslova.

>>Prvi čovjek PN USKOK-a Mario Bertina pravomoćno osuđen zbog krivotvorenja dokumenata

Podsjetimo, u proteklom razdoblju u više je navrata ukazivano na dvojbene aktivnosti PNUSKOK-a i njegovog čelnika Marija Bertine.

 

M.M.