Postoje li opravdane sumnje za strahovanje od izbijanja epidemije? Milanovićeva duševna bolest je očito prešla i na njegove tehničke ministre na odlasku; Ostoja govori o mudima, što nije primejreno izričaju jednog ministra, a Kotromanović pita novinare tko im plaća večeru!

Velika je nervoza; tolika da agitpropovska glasila poput Yutarnjeg lista govore o tomu da bi Lorencin i Mrak mogli ostati u ministarskim foteljama. Ministar unutarnjih poslova (i nezakonite špijunaže) želi rješavati pitanja nacionalne sigurnosti i državnih tajni na sučeljavanju; potpuno je izgubio kompas, dok tehničkom ministru obrane na odlasku nije jasno zašto nije mogao u SAD, jer, on nije učinio ništa loše – samo je pregovarao s Rusima glede vojnih lokacija na Lošinju…

Domoljubna koalicija mudro šuti i nedopušta da ijedan relevantni podatak dospije u boljševičke medije, što jako frustrira “iskoračenog” Mislava Bagu, Radmanove proletere i RTL-ove “liberale”. Svi mudro šute, kao što bi i političari trebali inače činiti kad je stanje teško, stoga napadi na MOST i Domoljubu koaliciju dolaze iz svih smjerova; jer, kad novinar u Hrvatskoj nije u stanju pronaći vijest, on je izmisli.

>>Medijske operacije u izvedbi SDP-ovih novinarskih aktivista

Uskoro bi se mnogi mogli naći pod istragama, od premijera na odlasku do nekolicine ministara, zbog svih pronevjera, pljački, uhićenja, krivotvorenja i ostalih kaznenih djela prema kojima je Ivo Sanader (koji je i dalje prema Ustavu RH nevin!) bijedni amater. Jesu li zbog toga živčani i pomalo neuračunljivi ili su od Zoke nepismenoga “pokupili” virus, tek ćemo vidjeti.

Što god mi mislili o svijetu i svjetskom poretku kojeg predvodi SAD, naš saveznik bez kojeg ne bi bilo samostalne Republike Hrvatske, ipak taj svijet nije tako “bedast” kao što vrli Budini Hrvati misle. Odbili su kandidaturu besne Vesne, a usput napomenuli da ona i nema baš previše izgleda za to mjesto. Mi Hrvati imamo toliko problema i domaćih izdajnika da smatramo kako nitko osim nas to nezna; eto, Amerikanci su dokazali suprotno – oni itekako znaju za četničko rodoslovlje Anđelinovića, boljševizam same Vesne Pussyć, a ne treba izostaviti ni da je njezin muž, cijenjeni Litvanac, pod nekoliko međunarodnih istraga, stoga joj je bilo zabranjeno prisustvovati skupu kad je Joe Biden, američki potpredsjednik, došao u posjet Hrvatskoj. Hrvatska je mala zemlja. Sve se zna iako svi šute, no u ovo globalizirano i informatizirano doba – cijeli svijet sve zna. Prikriveno četništvo besne Vesne te sumnjivi poslovi njezina muža i boljševizam njenog brata svakako nisu mogli proći nezapaženo pri kandidiranju za Glavnog tajnika UN-a.

>>Miro Kovač: Milanovićeva samovolja prisiljava novu vladu na povlačenje kandidature Vesne Pusić

Bez obzira što premijer namjerava opet predložiti Vesnicu Pesnicu za kandidata, on, ni njegova vlada, za to nemaju legitimitet. Od izbora je prošlo dva mjeseca, nova vlada se formira te bilo kakva odluka ove vlade, koja nije nužna za nepohodno funkcioniranje države nije pravno utemeljena i ne može proizvoditi pravne učinke. To ne piše ni u jednoj zakonskoj odredbi, nego proizlazi iz temeljnih demokratskih načela vladavine prava.

Ovo je možda veća stvar no pobjeda Domoljubne koalicije na izborima; jer da je besna Vesna zasjela na mjesto glavnog tajnika – uzalud nam svi domovinski ratovi i sva borba za demokraciju – opet bismo bili bačeni u “regijon” i krvlju okončano “bratstvo i jedinstvo”. Nije ovo mala pobjeda te, koliko je pljuska odlazećim udbašima i orjunašima (neki u zatvor, neki na psihijatriju), toliko je i poruka hrvatskom narodu da i dalje ima svog saveznika i prijatelja, unatoč izdaji od strane Milanovića i Kotromanovića glede vojnih objekata na Jadranskoj obali. Amerika nije sklona praštanju stoga je ovo jedan iznimno srdačan i blagonaklon čin koji za svoga životnoga vijeka ne će mnogi iskusiti dvaput.

Nažalost (ili na sreću) naša je Predsjednica izjavila kako nema namjere napuštati Hrvatsku. S jedne strane, ima pravo, jer je stanje u Hrvatskoj teško, no, s druge strane, ima li tko kvalificiraniji i požrtvovniji tko bi bio kandidat za Glavnog tajnika UN-a? Predsjednica mora odvagnuti: može li više pomoći svojoj domovini u njoj ili van nje? Što god odlučila, neka Bog čuva nju – i sve nas.

 

Josip Gajski