Logo

Nakon što je Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa donijelo je odluku o pokretanju postupka protiv predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, oglasio se i Ured predsjednice.

 

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović drži kako je Povjerenstvo za sukob interesa današnjom odlukom o pokretanju postupka zbog povrede načela obnašanja javne dužnosti i vjerodostojnosti Predsjednice Republike, a ne zbog sukoba interesa, prekoračilo svoje ovlasti i ušlo u sferu političkog arbitriranja.

U priopćenju iz Ureda predsjednice navodi se kako tome u prilog govori i činjenica kako je ova odluka donesena, koje li slučajnosti, na istoj sjednici na kojoj se odlučivalo o očiglednom primjeru sukoba interesa visokog dužnosnika Vlade Republike Hrvatske.

-Predsjednica Republike ponosna je što su sva sredstva zakonito donirana onima najpotrebnijima, iako ih je mogla zadržati za sebe. Budući da ničim nije dovela u pitanje načela obnašanja javne dužnosti, Predsjednica Republike opet će učiniti isto - stoji u priopćenju.Ureda Predsjednice RH.

Podsjetimo, Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa donijelo je odluku na temelju prijave da je "naknadu od milijun i 670 tisuća kuna, koju je dobila za troškove kampanje vratila na račun HDZ-a i u razdoblju od 5. do 12. mjeseca 2015.".

Međutim, pokazatelji o uplatama, obavljenim preko HDZ-a, do krajnjih granica raskrinkavaju nakane podnositelja prijave ali i Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa.

 Insiderski izvori skloni su vjerovanju kako članovi Povjerenstva ovom prijavom zahvaljuju Zoranu Milanoviću na imenovanju i četverogodišnjem mandatu.

 

R.H.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.