Miodrag Demo, predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane, mučnom je i ponižavajućom ocjenio situaciju oko imenovanja ministra branitelja.

Tvrdi kako je razočaran, jer 'nefunkcioniranje Oreškovića, Karamarka i Petrova dovelo je do sramoćenja hrvatskih branitelja'. Traži hitan sastanak s premijerom. Sramota je, kaže, da se donosi proračun, a da branitelji nemaju svog predstavnika.

Gostujući u Novom danu na N1 televiziji, Demo je istaknuo da još nije dobio odgovor na poziv.

-Ovo je postalo mučno i ponižavajuće, da se mjesec dana ne može imenovati ministra branitelja. Mislim da ne bi trebao proći ni sat, a kamoli dan, to je trebalo riješiti. Danas imamo proračun, a tko će ga braniti? - rekao je Demo.

>>Milijan Brkić: U ovom trenutku ne mogu prihvatiti časnu dužnost ministra hrvatskih branitelja

Smatra da se predsjednik Vlade Tihomir Orešković i čelnik Mosta Božo Petrov trebaju ispričati Milijanu Brkiću.

-Ova situacija sliči na ponižavanje i mislim da danas trebaju pozvati Brkića i svi mu se ispričati, jer ako su gospoda iz MOST-a dobila šest ministara, a Domoljubna 14, nisu trebali stajati na put tome da se Brkić imenuje ministrom, on je čovjek koji zna taj posao - smatra Demo.

>>Tko Timu bira tim?

Ne može predvidjeti što će se dogoditi vezano za proračun.

-Upravo radimo na proračunu, ali ja ne mogu predvidjeti što će se dogoditi, no na Odobru za vererane svakako će biti burno - zaključio je Demo u izjavi za N1.

 

R.H.