Predsjednik Vlade Tihomir Orešković poručio je u intervjuu za Media servis kako vjeruje da neće biti ništa od prijevremenih izbora.

Vezano za proljetne prognoze Europske komisije koja je blago snizila procjenu rasta hrvatskoga gospodarstva u ovoj godini, Orešković je rekao kako smatra da će rast biti veći od 1,8 posto.

Komentirajući prosvjed novinara ispred Ministarstva kulture, premijer je rekao da ministar kulture Zlatko Hasanbegović ima njegovu potporu. 

-Kritike su uvijek dobrodošle, ali mislim da on dobro radi svoj posao i to će se s vremenom pokazati -istaknuo je Orešković, odbacujući optužbe da Vlada guši medijske slobode.

Osvrnuo se i na SOA-u. Otkrio je da je Lozančić ostavku podnio prošloga tjedna te da je ona sad u proceduri - već danas na nadležnom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

-Nadam se da ćemo to sad staviti iza nas i krenuti naprijed. Predsjednica je izgubila povjerenje u gospodina Lozančića i to je njezin stav. Ovu smo odluku zajedno donijeli i idemo dalje. Daniel Markić ima moje apsolutno povjerenje. Čovjek ima iskustva, bio je u ratu i uvjeren sam da će odlično voditi SOA-u - rekao je premijer.

Osvrnuo se i na poruke predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koji je poručio da su oni u oporbi spremni za prijevremene izbore.

-Svima nam je jasno da građani očekuju rezultate, da smo obećali reforme i da ćemo ih provesti. Uvjeren sam da će građani za kvartal, dva vidjeti pozitivne signale - rekao je Orešković, dodajući da neće biti ništa od prijevremenih izbora.

 

M.M.