Varaždinski HDZ-ovci upozorili su na danas održanoj tiskovnoj konferenciji da nikakvo preslagivanje većine u Saboru ili eventualni novi izbori nisu opcija, čime su se otvoreno suprotstavili odlukama Predsjedništva HDZ-a.

-Događaj koji je obilježio, ne samo današnji dan već i nekoliko proteklih tjedana u Republici Hrvatskoj, je situacija koja se tiče Vlade RH-a, odnosno problema u njeznom funkcioniranju. Vidjeli ste prije sat vremena da će se pokrenuti opoziv premijera Tihomira Oreškovića. Vrlo jasan je stav Predsjedništva HDZ-a Varaždin da je jedino rješenje krize, ono što su neki članovi HDZ-a već ranije rekli - da prvi potpredsjednik Vlade podnese ostavku - poručio je Habijan.

Prvi varaždinski HDZ-ovac je također poručio kako nisu željeli čekati da se cijela situacija razriješi.

-Htjeli smo jasno, već sada reći, koje je po njima rješenje postojeće situacije. Mišljenja je da nikakvo preslagivanje većine u Saboru ili eventualni novi izbori nisu opcija - istaknuo je Habijan.

Na novinarsko pitanje zna li za njihov stav središnjica stranke i očekuje li eventualne sankcije, Habijan je istaknuo da sve lokalne organizacije imaju određenu autonomiju.

- Jasno smo željeli reći svoj stav, a što se tiče eventualnih sankcija - ništa nije nemoguće - zaključio je Habijan.

 

M.M.