Vladimir Šeks ne prestaje s političkim obračunima s bivšim predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom. Najnoviji Šeksov istup dogodio se u emisiji Gorana Flaudera „Karte na stol“ na Osječkoj TV.

Stabilizaciju HDZ-a nakon izbornog poraza 2011. i dolaska na vlast Zorana Milanovića, Šeks vidi kao odlazak na "krivi put".

-Ja sam od samog starta kada je preuzeo stranku, znao da on nije osoba za čelnog čovjeka Hrvatske demokratske stranke i da će ju odvesti krivim putem. To se na kraju i dogodilo - rekao je Vladimir Šeks gostujući u emisiji „Karte na stol“ očito zamjerajući Karamarku najavu lustracije.

Poput Jadranke Kosor, novoizabrani predsjednik Savjetodavnog vijeća HDZ-a, tvrdi da je i on osobno proteklih godina bio žrtva određenih procesa u HDZ-u.

-On je krenuo u marginalizaciju svi onih koji nisu bili aktivno za njega kada se on krenuo uspinjati na vlast, a samim time i mene. Nije mu bilo dovoljno da si suzdržan, on je stvorio u Slavoniji određene punktove, koji su se sastojali uglavnom od bivših pripadnika specijalne policije. Uz pomoć Milijana Brkića i Tomislava Čuljka stvorio je svoja uporišta i utvrde u Osijeku, Đakovu i Vinkovcima, te je krenuo njegov pohod na Hrvatsku demokratsku zajednicu. U tom pohodu on je najavio da mene treba pod svaku cijenu eliminirati i udaljiti iz HDZ-a - izjavio je Šeks za Osječku televiziju.

Na određene procese koje posljednjih dana forsiraju mediji ali i određene skupine unutar HDZ-a, kao i na suradnju s predsjednikom HDZ-a, referirao se i Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a i novoizabrani potpredsjednik Hrvatskog sabora,

-Svakodnevno svatko od nas odrađuje svoj posao, među nama nema nikakvih klinova kako bi ih određeni dušebrižnici htjeli stvoriti. Neće im uspjeti - izjavio je novoizabrani potpredsjednik Sabora Milijan Brkić.

 

R.H.