HDZ-ova ministrica gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta te potpredsjednica Vlade, Martina Dalić, potvrdila je navode kako je na parlamentarnim izborima 2015. podupirala stranku Pametno.

U izjavi za Direktno.hr, Dalić je istaknula kako ''nije nikakva tajna da nije 2015. godine podržala vladu Tomislava Karamarka, a da je stranka Pametno tada zastupala ideje koje ona podržava''.

Također je kazala da je, ''što se može provjeriti, podržala i Sunčanu Glavak''.

Na kraju kratke izjave dodala je kako je "odbila dobro plaćene poslove ne bi li obavljala svoju dužnost uHDZ-u.

-Ja sam puno puta dokazala kako poštujem i vrednujem Hrvatsku, odbijajući dobro plaćene poslove ne bi li obavljala svoju dužnost uHDZ-u - izjavila je Martina Dalić.

Podsjetimo, aktualna nestranačka ministrica u Vladi Andreja Plenkovića i bivša ministrica u Vladi Jadranke Kosor napustila je HDZ u rujnu 2014., nakon čega je u javnosti spominjana kao buduća savjetnica Ive Josipovića. Međutim, kako je Josipović izgubio izbore od tog angažmana nije bilo ništa. Prije nekoliko dana iznenada je postala potpredsjednicom Vlade i ministricom gospodarstva, nakon čega je potvrdila kako ima namjeru pokrenuti proceduru povratka u HDZ .

 

M.M.