Bivši, a možda i budući splitski gradonačelnik, Željko Kerum, gostujući u "Bujici", osvrnuo se na svoje protukandidate, situaciju u Splitu i odnose snaga.

-Jasno je da ja uzimam biračko tijelo od HDZ-a i sad oni na jedan perfidan način traže protukandidata i odjednom dižu Marijanu Puljak. Nju žele da bi se Keruma stavilo sa strane, da Opara uđe u drugi krug i da ju glatko pobjedi. Jasno je da je to namišteno i to je radila Hrvatska narodna stranka sa svojin anketama - istaknuo je Kerum očito aludirajući na odnose u četverokutu Vesna Pusić (HNS), Šimun Anđelinović (HDZ), Martina Dalić (HDZ) i Marijana Puljak (Stranka "Pametno".

>>

Smatra kako u splitskom HDZ-u  'vlada panika' jer je, sudeći prema njegovim tvrdnjama,  biračko tijelo HDZ-a više naklonjeno njemu, nego Opari. Po njemu je kandidat Mosta  Robert Pauletić, 'lijevi kandidat' u borbi za gradonačelnika Splita, ispao kolateralna žrtva.

-Most ili struja koja je plasirala priču da on može pobijediti je smiješna. Ovdje je Pauletić potrošen i neće ući u drugi krug, a ne bi me ni čudilo da se on povuče. Ja bih se na njegovom mjestu povukao - komentirao je svog protukandidata te se osvrnuo na njegove 'mane'.

- Pauletić je agnostik i samim tim je lijeva opcija. Jedina desna opcija u Splitu sam ja - istaknuo je Kerum.

Kandidata HDZ-a za gradonačelnika Splita, Andru Krstulovića Oparu, također drži ljevičarem.

-A Opara, Opara je po izjavama i ponašanju na lijevo. On kaže da Splitu nije trebao Tuđman i križ! To šteti njemu i HDZ-u. Ja ću ući u drugi krug, a Opara je pogriješio jer stalno napominje kako je 'fetivi' Splićanin, a po tome su svi ostali građani drugog reda - ustvrdio je  Kerum.

Za Marjanu Puljak, čiji je suradnik i Dragan Markovina, drži da radije "ode u Kuću cvijeća u Beograd nego u Vukovar"

-Ja sam jedini u Hrvatskoj koji je svoj kapital, interes i život dao u politiku. Ja sam donirao ogromne novce dok su drugi uzimali. Puljak je radije otišla u Kuću cvijeća u Beograd nego u Vukovar - napominje Kerum.

Tvrdi da će napraviti još dva križa na Marjanu.

-Ako Bog da zdravlja, tri križa su bila na Marjanu, jedan sam napravio i napravit ću još dva. I neka mi kažu da sam ga zbog sebe napravio! Ja se ustanem, vidim križ, prekrižim se i oden radit - komentirao je kritike vezane uz križ na Marjanu.

>>

HNS je optužio da kreira ankete o izbornim izgledima u Splitu.

-Potomci četničkih vojvodi su šefovi Hrvatske narodne stranke i oni vode ankete tko će voditi Split?! Kamo sreće da je hrvatskih komunista bilo više, a ne četnika. Moji kritičari, Jugoslaveni, pa više ima Kerum u glavi dok spava, nego oni dok su budni - rekao je Željko Kerum gostujući u "Bujici".

 

M.M.