Komentirajući pomalo neobičnu izvanrednu konferenciju za medije, sazvanu od strane premijera Plenkovića i glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, ugledni zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak je ustvrdio kako je ista u funkciji spašavanja Dinka Cvitana.

-To je jasna i diplomatska poruka da je Plenković uz Cvitana, on mu daje potporu iako zna da je Most apsolutno protiv Cvitana. Tako premijer želi sačuvati državno odvjetništvo koje je sad pod 'prekomjernim granatiranjem - istaknuo je Hodak u izjavi za Direktno.hr.

>>

Ni on ga, kako kaže, ne slijedi previše zato što smatra da Državno odvjetništvo ima dva kriterija - jedan je Merčep, a drugi Stanimirović. To po njemu nije dobro jer su ta dva kriterija divergentna.

-Plenkoviću je u svakom slučaju u interesu da Državno odvjetništvo u ovom trenutku ne doživljava neke veće potrese s obzirom na sve ovo što se događa s Goranom Marićem - kaže Hodak, neizravno produbivši sumnje da je ministar Goran Marić zapravo na udaru kolega iz vlastite Vlade i stranke.

>>

Smatra kako je Plenković prije svega diplomat te da se tako pokušava i postaviti.

-Plenković sve pokušava srediti na diplomatski način i sada kada se DORH našao na udaru Mosta, on je jasno dao do znanja da stoji čvrsto uz Cvitana i uz Državno odvjetništvo. To je jasna poruka Mostu - zaključio je odvjetnik Hodak.

 

M.M.