Predsjednik Sabora i čelnik Mosta Božo Petrov iznenađen je potezom Andreja Plenkovića koji pokušava razrješiti trojicu ministara iz kvote Mosta.

-Andrej Plenković pokušava razriješiti tri mostova ministra iza kojih stoje rezultati radi jednog ministra koji više ne može biti ministar. Most nosi odgovornost za svoja 4 mimnistra, a HDZ snosi odgovornost za ministra Zdravka Marića i mora riješiti taj problem u svom dvorištu. Nećemo rušiti Vladu, ali nećemo podržati ministra Marića - kazao je na konferenciji za novinare predsjednik Mosta Božo Petrov.

>>

Smatra kako je potez na koji se odlučio Andrej Plenković identičan onome koji je svojevremeno povukao Tomislav Karamarko.

-HDZ ovim potezima drugi put ruši Vladu. Za stabilnost Vlade u ovom trenutku odgovoran je predsjednik Vlade Andrej Plenković, a za smjenu ministara supotpis treba dati predsjednik Sabora, ili treba biti provedena rasprava u Saboru - zaključio je Petrov. 

Podsjetimo, predsjednik Vlade Tomislav Karamarko danas je pokrenuo postupak razrješenja Vlahe Orepića, Slavena Dobrovića i Ante Šprlje, trojice ministara iz kvote Mosta, stajući tako čvrsto na stranu ministra financija Zdravka Marića. 

 

M.M.