Obraćajući se javnosti, Vlaho Orepić, ministar unutarnjih poslova za kojega premijer Andrej Plenković kaže da to više nije, istaknuo je da je cilj najnovijeg političkog manevra u biti zaštita Martine Dalić i njezinih političkih mentora.

-Ovo veze nema sa zaštitom gospodina Marića, on je na neki način završena priča, ovdje se radi o zaštiti drugih političkih aktera koji su na neki način i kreatori ove političke situacije. Trebamo znati da je u vladi bilo i drugih ministra financija i kada je Agrokor vrlo dobro rastao. Mislim da je gospođa Dalić dobro upućena u odnos države i Agrokora u tom periodu. Mislim da ovaj politički manevar gospodina Plenkovića zaštita nje i njezinih političkih mentora koji su očito isti politički mentori i gospodinu Plenkoviću - istaknuo je Orepić.

Vjeruje da je Hrvatska u ozbiljnoj političkoj krizi.

-Dilema da li sam ja ministar unutarnjih poslova ili nisam je na parlamentarnoj većini - oni će dati odgovor na to pitanje i gospodin Plenković će morati prihvatitit ta pravila igre - rekao je Orepić.

Upozorava kako je najnovija situacija vezana isključivo za Agrokor.

-Također, vrlo bitno je napomenuti da Most ne ruši Vladu - već gospodin Plenković ruši politički ambijent u kojemu su se stvorili uvjeti da se odgovornost lokalizira i pozicionira na konkretna imena i prezimena kada se radi u situaciji u koju nas je doveo Agrokor i svi oni koji su vezani za Agrokor - dodao je.

Vlaho Orepić je izvršio udar na ustavni poredak RH, izjavio je danas u Saboru HDZ-ov zastupnik Branko Bačić.

-Izjava ministra Orepića je udar na ustavnopravni poredak. Zbog razriješenog ministra koji se oglušio na odluku premijera ne smijemo zazivati događanja kakva vidimo u Makedoniji - kazao je tom prigodom Bačić.

 

M.M.