Ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević nakon otvorenja vojarne u Sinju odgovorio je novinarima na pitanje o svojoj ostavci.

-Meni je čast služiti svojoj zemlji i narodu. Treba mi jedno vrijeme malo da se odmorim. Idem kasnije danas s obitelji u svoju Dalmaciju. Stalno sam u kontaktu s premijerom i donijet ću odluku -  rekao je ministar obrane.

Situaciju oko Krstičevića komentirao je i premijer Andrej Plenković.

- Mislim da Damira Krstičevića hrvatski narod voli. Ja ga cijenim i kao političara i kao čovjeka koji daje golem doprinos Vladi, jačanju sustava domovinske sigurnosti i siguran sam da će nastaviti raditi na jačanju svih naših sposobnosti i realizaciji programa Vlade - istaknuo je Plenković.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić zatražio je izvanrednu saborsku sjednicu na sjednici saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost o stanju na požarištima u priobalju, koji se održao u Splitu.

-Ovih se dana predsjednica i premijer natječu u tome tko više voli ministra Krstičevića, a ministar Krstičević ponaša se kao uvrijeđena mlada. Čovjek je podnio neopozivu ostavku, zato se i zove neopoziva. Predlažem da na izvanrednoj sjednici Sabora Plenković kao premijer što prije predloži novog ministra obrane i donese pod hitno izmjene Zakona o vatrogastvu jer Hrvatska ne smije u ovom trenutku ugroze biti bez ministra obrane - rekao je Bernardić

M.M.