Hrvatski sabor je s 113 glasova zastupnika potvrdio formiranje povjerenstva za Agrokor. U nastavku sjednice zastupnici bi napokon trebali izabrati tri suca Ustavnoga suda

Sabor je odluku o osnovanju povjerenstva donio većinom glasova, sa 113 za, 13 suzdržanih, 11 protiv. Manji klubovi prosvjedovali su protiv načina na koji su vođene konzultacije oko sastava Povjerenstva, odnosno što su u tome 'zaobiđeni', Most je ustrajao da u Povjerenstvo nisu trebali ući bivši ministri i dužnosnici u MUP-u, odnosno policiji.

Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida je poručio da je povjerenstvo imalo podršku Živog zida sve dok jučer nisu dobili dokumente o ukradenoj pšenici i povjerenstvu iz 1996. godine. 

-Kada sam proučio dokumente, utvrdio sam da se radi o velikoj muljaži, utvrdio sam da u spisima uopće nema fonograma. Ispitivani su Todorić, Škegro i neki drugi iz Robnih rezviri. U svjedočinju Todorića nema odgovora već samo pitanja. Ovo povjernstvo postoji samo u glavama onih koji su sudjelovali u njemu, ako će i sada biti tako, onda bolje da se povjerenstvo ne osniva - kazao je Sinčić i najavio da će se, ako bude potrebno, uključiti u rad povjerenstva, no ne na ovaj način.

 

M.M.