Gostujući na večeri članova i prijatelja Udruge bosanskih Hrvata "Prsten" u Đakovu, hrvatski član Predsjedništva BiH, Dragan Čović, još jedanput je ponovio da je izmjena izbornog zakona u BiH pitanje svih pitanja kada su u pitanju Hrvati kao najmalobrojniji narod u Bosni i Hercegovini. 

 -Imamo pravo tražiti da budemo konstitutivni jednakopravni narod u BiH. Kada razgovaramo o izmjenama Izbornog zakona, to je danas pitanje svih pitanja za Hrvate, koji su najmalobrojniji narod u BiH. Odluka Ustavnog suda da legitimni predstavnici konstitutivnih naroda moraju predstavljati svoje narode i u Predsjedništvu BiH i u Parlamentarnoj skupštini će se morati provesti.

Ovo nije pitanje bilo kojeg pojedinca, bilo koje političke opcije niti jedne političke stranke  - ovo je pitanje hrvatskog naroda, njegove opstojnosti, kako u RH tako i u BiH. Pritisci koji dolaze iz različitih izvora političke moći, koji bi željeli Hrvate ostaviti izvan prostora BiH i pretvoriti nas u nacionalnu manjinu, neće uspjeti! - izjavio je predsjedatelj Predsjedništva BiH, Dragan Čovićprilikom pozdravnog govora okupljenim članovima Prstena.

Svečana dvorana u kojoj se slavilo zajedništvo jednog naroda koji živi u dvije domovine bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a dobrodošlicu okupljenima poželjeli su zamjenik gradonačelnika Đakova Antun Galić, te Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije, član Udruge Prstenkoji je Udruzi zažalio puno uspjeha u daljnjem radu te pozvao sve Hrvate porijeklom iz BiH koji imaju pravo sudjelovati na bosanskohercegovačkim izborima na aktivno sudjelovanje.

M.M.