Biblijske su vrijednosti vrhunske; naime, one sadrže neke naputke i načela kojima se nitko razuman ne može protiviti ili se s njima ne složiti. Tim bi se načelima posebno trebali voditi hrvatski političari jer se njihovo djelovanje uglavnom svodi na prozivanje političkih suparnika, napose ovom: „Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen“.

Posljednjih se mjeseci u medijima profilira Mirela Ahmetović kao glavna protivnica LNG terminala na Krku. Kulminiralo je s prosvjedom u Rijeci gdje su ujedinjene snage mafijaške hobotnice Primorsko-goranske i Istarske županije uputile „zajedničko NE“ izgradnji plutajućeg LNG terminala. Kao načelnica Omišlja, općine na Krku u čijoj će blizini terminal biti smješten, Ahmetović je najglasnija te osim optužbi za eventualno zagađenje okoliša, proziva Vladu RH za protuzakonito postupanje, nepoštivanje Ustava i pravnog poretka Republike Hrvatske, ignoriranje demokracije i dalje redom.

Međutim, na stranu s tim je li, ili nije, u pravu, sad treba primijeniti spomenute biblijske vrijednosti, kako na druge, tako i na sebe. Naime, Mirela Ahmetović je osuđena od strane Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa jer je pogodovala svojoj sestri Elvisi. Cijelu odluku i obrazloženje možete pročitati na poveznici. Zbog suludih propisa, izostala je sankcija, a zbog pravosuđa iz ’45. i reakcija DORH-a.

S obzirom na to da smo posljednjih dana u saboru slušali iz redova SDP-a velike kritike na račun vladajućih jer nisu podržali Daliju Orešković, predsjednicu Povjerenstva za vrijeme odlučivanja o slučaju Ahmetović, te je, sudeći prema zastupnicimaSDP-a, Orešković navodno obavljala svoj posao vrhunski, profesionalno i nepristrano, onda valjda isti ti koji prozivaju LNG nezakonitim, a s druge strane sami ne poštuju zakon ne će imati dovoljno debeo obraz te si skočiti u usta.

Budući se radi o SDP-u, pravnom slijedniku KPJ, čudi li se uopće itko? Njihove su uzance odavna znane; zapošljavanje sestara, braće, rođaka, očeva, majki, djece, supruga, rodbine i tazbine – sve je to jedna velika korupcijska i mafijaška obitelj – napreduju članovi Partije i njihova rodbina i tazbina.

Zanimljiv je njezin intervju za Novi list iz 2013. godine gdje kaže: „Ono, međutim, što saznajem putem medija, jest to da politika zna biti prljava. I ne možemo, naravno, sada generalizirati politiku. Svojim radom ja ću poručiti da politika ne mora nužno biti prljava. Naprotiv.“ Baš nam je svima poručila; dakle ne nužno, ali u pravilu.

I tako je Mirela Ahmetović bacila kamen; i pogodila sama sebe.

 

Josip Gajski