"Nek' se Božo Petrov dobro prisjeti svega, neka govori o onome koga je on zvao", uzvratio je jutros premijer Andrej Plenković nakon sastanka Kluba zastupnika HDZ-a odgovarajući na pitanje može li potvrditi medijske informacije po kojima je odvjetnik Boris Šavorić došao u Vladu kao osoba od njegova povjerenja.

Plenkovićev istup komentirao je Nikola Grmoja, politički tajnik Mosta.

-Jasno je da je riječ o spinovima. Jasno je kad je MOST izašao iz Vlade, a kad su angažirani savjetnici - uzvratio je Grmoja.

Grbin: Neka Plenković da jasne odgovore

-Premijer Andrej Plenković zadnji je koji bi trebao postavljati pitanje bilo kome, rekao je Peđa Grbin (SDP) iznoseći novinarima komentar u vezi s Plenkovićevim upitom Boži Petrovu te medijskim informacijama o ulozi Borisa Šavorića. 

Uzvratio je kako je na predsjedniku Vlade da konačno dade jasne odgovore na svoju ulogu u svemu tome.

-Ako i možemo prihvatiti da je snimanje predizbornog spota u Šarovićevom uredu koincidencija, iako mi je to vrlo teško povjerovati, onda činjenica da je on svog školskog kolegu doveo na sastanak i predstavio ga kao osobu od povjerenja sigurno nije koincidencija. Gospodin Plenković je zadnji koji bi se trebao skrivati iza bilo koga. No to ne znači da ne bismo trebali rasvijetliti ulogu gospodina Petrova - kazao je među ostalim Peđa Grbin

Jedan tjednik  jučer je objavio, a mnogi mediji prenijeli da je na tajnom sastanku u Vladi potkraj veljače 2017. Plenković navodno predstavio Šavorića i kazao: Ovo je odvjetnik Boris Šavorić. On uživa moje veliko povjerenje i bit će među ljudima koji će nam pružiti pravne savjete u situaciji povezanoj s Agrokorom.

Na tom su sastanku, navodno, osim Plenkovića bili prisutni i Martina Dalić, ministar financija Zdravko Marić, predsjednik Mosta Božo Petrov, Ante Ramljak, Tomislav Matić iz tvrtke Texo Manegement i Boris Šavorić.

Inače, Plenković je danas na Kluba HDZ-a dobio potporu za prijedloge da umjesto Dalić novi potpredsjednik Vlade bude Tomislav Tolušić, a ministar gospodarstva Darko Horvat. 

Doznaje se da će Horvata u  Saboru zamijeniti Sunčana Glavak, glasnogovornica Vlade koja je već bila saborska zastupnica.

M.M.