Građanska inicijativa Narod odlučuje objavila je kako su prikupili više od 280.000 potpisa za referednum za izmjenu Izbornog zakona.


Koordinator inicijative Zvonimir Troskot kazao je kako su ovih dana izdali upozorenje o kršenju ustavnih prava građana, koje se posebno očitovalo u Samoboru, Rijeci, Zagrebu i Osijeku, te da su danas prozvali ministra uprave Lovru Kuščevića i nadležno Ministarstvo.

-Do danas nismo dobili nikakvo priopćenje od strane Ministarstva niti imamo saznanje da je nadzorno tijelo izašlo na teren i ispitalo protuustavnost djelovanja određenih gradonačelnika - kazao je Troskot.

Ukazali su i na određene aktivnosti GONG-a.

-Umjesto da zaštiti građane u njihovom trajno opstruiranom pokušaju da ostvare najveći mogući stupanj demokratskog izjašnjavanja – referendum, GONG je svojim priopćenjem odlučio štititi institucije koje postupaju protuzakonito. GONG-ov naputak o tome kako prikupljanje potpisa učiniti nepravilnim držimo direktnim povodom niza istovremenih provokacija koje su se u gradu Zagrebu dogodile danas - poručili su iz Inicijative.

Podsjetimo, Inicijativa do 27. svibnja mora prikupiti 374.740 potpisa.

 

M.M.