14 gradova diljem Hrvatske obilježava se 27. godišnjica formiranja OSRH, Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske.


U središtu Zagreba te na Jarunu održava se prigodni program. Program će započeti koncertom Orkestra OS RH na Zrinjevcu i Trgu P. Preradovića. Zatim će se na Trgu Sv. Marka u 10,30 sati održati ceremonija Velika smjena straže, a nakon toga na Trgu bana Josipa Jelačića Počasno zaštitna bojna održat će prikaz ceremonijalnih radnji, a Orkestar OS RH održat će prigodni koncert.

Na Jarunu danas počinje dvodnevni taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme, a za građane će biti organizirana podjela vojničkog graha u 13:00 i u 17:00 sati. U 18:00 sati održat će se generalna proba jednog dijela letačkog programa čije je održavanje u punom sastavu planirano u nedjelju.

Dani otvorenih vrata Oružanih snaga RH održavaju se diljem Hrvatske: u vojarnama u Vukovaru, Vinkovcima, Đakovu, Našicama, Bjelovaru, Petrinji, Gospiću, Benkovcu, Kninu, Sinju, Slunju te u gradskim lukama u Splitu i Puli.

 

M.M.