Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ocijenila je u srijedu svoj dvodnevni boravak na Gospodarskoj konferenciji u Berlinu uspješnim.

-Imala sam vrlo uspješne razgovore s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel o otvorenosti Hrvatske za investicije posebice više iz zemalja partnera, Europske unije i NATO-a. A razgovarale smo i o projektu budućnosti Europske unije - naglasila je Grabar-Kitarović novinarima nakon održanog završnog govora trodnevne konferencije.

Istaknula kako je Merkel političarka s „kojom ne dijelimo uvijek potpuno mišljenje, ali koju poštujem zbog toga jer je toliko godina u politici“.

Podsjetila je kako je tijekom svečane večere, osim s kancelarkom Merkel, imala prilike razgovarati i s predsjednicom islandske vlade Katrin Jakobdottir i srbijanskom premijerkom Anom Brnabić.

-Naš prvi susret, to moram reći bez obzira na to što će tko reći u Hrvatskoj, je bio izvrstan. Ani Brnabić je jako stalo do budućnosti srbijansko-hrvatskih odnosa i nadam se da ćemo nastaviti u tom pravcu kako bismo rješavali goruća pitanja na području jugoistoka Europe - ocijenila je predsjednica.

Napomenula je kako bi u svrhu procesa pomirenja bilo dobro i kada bi Milorad Pupovac došao na komemoraciju u Vukovar.

 

M.M.