-Slovenci optužuju SOA-u za špijuniranje, a Vladu za pritisak pazite: na slovenske medije, majko mila, da nije tužno bilo bi smiješno, navodi Ivana Petrović u "Komentaru tjedna" Nove TV

-Mediji u Sloveniji su priču vrtjeli danima sve dok se nije spomenulo ime Ivana Tolja, savjetnika u Styriji i katoličkog svećenika inkardiniranog negdje u BiH. Koji je, tvrde tamošnji mediji - kao tu priču pokušao spriječiti jednim snimljenim telefonskim razgovorom.Tko ga je snimio je li zakonito sniman on ili njegov sugovornik? Odgovora nema, Vlada se od Tolja ograđuje, ali se time za ovu politikantsko-paraobavještajnu papazjaniju pojavio interes i u Hrvatskoj - istaknula je Petrović.

Smatra kako je riječ o klasičnom izvrtanju teza.

-Hrvati su neetični, jer su prisluškivali njihovog arbitra i diplomatkinju na tlu ni manje ni više nego kraljevine Nizozemske. Oni pak nisu neetični jer su pokušali podmititi člana arbitražnog vijeća zbog spora o granici - navodi Petrović.

Pita se imaju li Slovenci dokaze da su ih u Nizozemskoj slušali baš Hrvati?

-A da nisu Amerikanci, Engelezi ili pak sami Nizozemci. Kako to da Nizozemska 2015. nije digla frku zbog kontaminirane arbitraže i prisluškivanja na njezinu tlu? - pita se.

Osvrnula se i na "odmahivanja rukom" od strane Europske komisije.

-Europska komisija na sve ovo očekivano odmahuje rukom. Balkane, Balkane, Balkane moj, budi mi miran i dobro mi stoj. Sova, Osa, sve nešto leteće, pa novinari ovi i oni, Slovenci i Bosanci. Eto i rimuje se - navodi Petrović.

Nije propustila dotaknuti se i domačih "mračnjaka iz sustava i parasustava".

-Jedino što se sa visokim stupnjem sigurnosti može tvrditi da ovoj igranci sa selefijama i slovenskim arbitrima kumuju i naši mračnjaci iz sustava i parasustava - zaključila je.

 

R.H.