Protuzakonitim konstrukcijama nastavlja se medijska hajka usmjerena na gospodina Brkića, a sada i na njegovu obitelj. Jedino kazneno kazneno djelo koje za sada imamo u ovom trenutku jest curenje informacija iz državnih institucija, kazao je u izjavi za Jutarnji list Brkićev odvjetnik Ivo Farčić.

- Jedino kazneno djelo u ovom trenutku jest curenje informacija iz državnih institucija. Još je gore što su te konstrukcije povezane s obiteljskim životom gospodina Brkića, što pokazuje bešćutnost osoba koje te konstrukcije plasiraju - kazao je odvjetnik Farčić.

Dodao je kako se ne mogu braniti jer nemaju pravo uvida u policijski spis, pa ne mogu niti postaviti kvalitetne kontrateze.

- Sve to nam daje za pravo zaključiti da se takvim protuzakonitim konstrukcijama nastavlja medijska hajka usmjerena na gospodina Brkića, a sada i na njegovu obitelj. Mi ne znamo precizno što žele postići oni koji puštaju ove informacije, ali znamo precizno da to što rade nije zakonito - izjavio je odvjetnik Farčić u razgovoru za Jutarnji list.

Podsjetimo, informaciju o navodnom Brkićevom ispitivanju u svojstvu osumnjičenika prvi je objavio RTL, medij u njemačkom vlasništvu koji djeluje na prostoru Republike Hrvatske.

Nedugo zatim, umjesto istrage o načinu i razlozima curenja tajnih informacija iz istrage, iz Ministarstvo unutarnjih poslova stigla je potvrda navoda koje je ekskluzivno objavio RTL.

-Cirkus koji je počeo prije deset mjeseci ide dalje, a kao što sam već rekao, u njemu i dalje ne želim sudjelovati. Za sada ću samo nadodati da je sramotno u što su pojedinci pretvorili državne institucije, rekao je potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić komentirajući curenje informacija iz državnih institucija.

 

M.M.