Branimir Bunjac, saborski zastupnik Živog zida kazneno je prijavljen DORH-u zbog nedavnog incidenta u sabornici, javlja HRT.

Komentirajući prijavu, Branimir Bunjac je rekao kako je nekoliko ljudi dalo izjavu policiji, uključujući i njega, koji je to učinio krajem prošlog tjedna. Prepostavlja da su izjavu dali i saborski stražari. 

- Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad saborskim zastupnikom (1972.), zbog osnovane sumnje da je počinio pokušaj kaznenog djela "Prisile prema službenoj osobi" na štetu zamjenika zapovjednika straže Hrvatskog sabora (1963.) i kazneno djelo "Prijetnja" na štetu trojice stražara (1963., 1966. i 1983.) - odgovorili su HRT-u iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Policija je kaznenu prijavu podnijela Općinskom državnom odvjetništvu Zagrebu, poručuju iz Ministarstva unutarnjih poslova. 

-  Drugi dan bio mi je jako žao, moje riječi bile su potpuno neprimjerene, to nisam bio ja, to nije bio Branimir, to je bio neki drugi čovjek. Ja sam ujutro pročitao što sam uopće rekao, nisam bio svjestan svojih riječi. Da me nisu snimili, rekao bih da lažu. Žao mi je, nema opravdanja, no jasno je da ovi ne šalju stražu, ne bi do toga nikad došlo. Nigdje u Poslovniku ne piše da se smije koristiti sila protiv zastupnika, to je čista zlouporaba položaja od strane Brkića i Reinera. To nije riječnik koji je za bilo koga primjeren, a posebno ne za bilo kojeg saborskog zastupnika i za mene - rekao je jutros Bunjac komentirajući prijavu.

Riječ je, podsjetimo, o prijetnjama koje je Bunjac izrekao saborskim stražarima tijekom prepirke u Saboru početkom mjeseca.

 

M.M.