Nakon sjednice Vlade, budući ministri počeli su pristizati u Vladu gdje će održati sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem. Aktualna državna tajnica i kandidatkinja za ministricu poljoprivrede Marija Vučković izjavila je pri dolasku kako je zahvalna na časti i odgovornosti te da će u svom budućem resoru nastaviti raditi projekte koji su već započeti.

-Nastavljamo kako smo radili dosad, a vjerujemo da ćemo je uspjeti i nadograditi, istaknula je Vučković.

Suradnju s dosadašnjim ministrom Tomislavom Tolušićem ocijenila je odličnom.

-Radimo novu razvojnu strategiju koja nije napravljena godinama, provest ćemo digitalizaciju, izgradnju izvještajno-upravljačke platforme koja je nedostajala, uvest ćemo poljoprivredinike u digitalizaciju, raditi s ribarima na korištenju fondova, raditi na poboljšanju njihovog položaja, izraditi strateški plan za novo programsko razdoblje, kazala je Vučković.

Odgovorila je i na pitanje hoće li joj godina dana biti dovoljna za provođenje plana.

-Nekad nekome nisu dovoljne četiri godine, a nekad se u šest mjeseci može puno učiniti, zaključila je Vučković.

Marija Vučković, dosadašnja državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede, magistra je znanosti iz područja međunarodne ekonomije.

U službenom životopisu, objavljenom na stranici HDZ-a, stoji da je radno iskustvo stjecala u Luci Ploče te Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. Bila je i zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije, te zamjenica ministrice regionalnog razvoja i fondova EU.

Kandidatkinja za ministricu poljoprivrede ovlaštena je investicijska savjetnica te sudski tumač za financije i računovodstvo. Volonterski je radila kao predavačica Počela ekonomije i Međunarodnih financija na stručnim studijima Sveučilišta u Dubrovniku.

Radila je na nizu projekata financiranih iz programa prekogranične suradnje, Europskog socijalnog fonda i drugih, autorica je više stručnih članaka u područjima cost-benefit analize i korištenja europskih strukturno-investicijskih instrumenata.

U slobodno vrijeme povremeno pjeva u ženskoj klapi Arija iz Opuzena, stoji u njenom životopisu objavljenom na službenim stranicama HDZ-a.

 

M.M.