Na izvanrednoj sjednici Hrvatski sabor trebao bi danas izglasovati sedmero novih ministara i dvojicu potpredsjednika u hrvatskoj Vladi. Tomu prethode sjednice sedam matičnih saborskih odbora na kojima premijer Andrej Plenković predstavlja kandidate za nove članove svoga kabineta.

Zanimljivo je bilo na sjednici Odbora za regionalni razvoj i fondove EU, gdje je predstavljen budući  ministar regionalnog razvoja Marko Pavić, dosadašnji ministar rada i mirovinskog sustava koji nasljeđuje razriješenu Gabrijelu Žalac.

- Dosad sam skrbio od 10,7 milijardi eura, o oko 2 milijarde eura europskog socijalnog fonda. Dakle, do sada sam već radio ovaj posao i to sa 2 milijarde eura. Ovim imenovanjem bit ću koordinativno tijelo i osoba koja će koordinirati apsorciju čitave financijske omotnice, izjavio je pred Odborom Marko Pavić

SDP-ov Goran Maras, inače bivši Milanovićev ministar, predstavio se kao "moralna vertikala".

- Kako uopće imate obraza reći hrvatskoj javosti da nikome ne date da etiketira vašu Vladu. Vi i vaši ministri ste napravili ovu Vladu najkorumpiranijom od početka 90-tih. Nije mi jasno na temelju čega tražite novi start. Tri četvrtine mandata je prošlo, izgubili ste europske izbore, a većinu vam održavaju oni koji ne odražavaju volju birača. Mi kao da ne živimo u istoj zemljji, vi vidite stvari koje ne postoje, kazao je premijeru Gordan Maras koji inače nije član odbora za regionalni razvoj i fondove. 

Slikovito mu je odgovorio Plenković.

- Vidim da je gospodin Maras već na trećem odboru kao "stalker" koji me slijedi. Ja mu na brzini trčanja zamnom čestitam, odgovorio je Marasu Andrej Plenković.

U riječ mu je upao Maras pa je intervenirala i predsjednica Odbora. Plenković je nastavio i kazao kako "Maras, kad mu se politički odgovori - plače".

-Ako želite plakati odite vani pa se isplačite i vratite se. Očito ne trpite kritiku, malo ste mi netolerantni, zaključio je Plenković. 

 

M.M.