Još se ne smirivaju strasti zbog jučerašnjeg incidenta na graničnom prijelazu Bajakovu gdje hrvatski policajci nisu pustili srpske vojnike, koji su pokušali ući u Hrvatsku.

O svemu se danas oglasio i Damir Krstičević koji je, zajedno s Andrejom Plenkovićem, u Solinu nazočio obilježavnaju blagdana Male Gospe i Dana grada Solina.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević  poručio je srbijanskom predsjedniku Aleksandar  Vučiću i ministru obrane Aleksandru Vulinu kako moraju razumjeti  da  "ovo više nije '91  i da vojnici mogu ulaziti u  Hrvatsku kad žele." 

-Prema tome, zna se kako se to radi - zahtjev, prema tome odobrenje. Hrvatska je ozbiljna država, u njoj se moraju provoditi hrvatski zakoni  i Srbija mora to znati, poručio je Krstičević koji smatra da su državni vrh i premijer  jasno iskazali hrvatski stav u vezi pokušaja srbijanskih vojnika da nenajavljeno uđu u Hrvatsku.

Podsjetimo, u subotu oko 6:30 sati ujutro hrvatska granična policija zaustavila je kombi sa srpskim vojnicima koji su krenuli na obilježavanje jasenovačkih novomučenika u manastiru Svetog Jovana krstitelja u Jasenovcu.

 

M.M.