Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nakon govora na prvoj međunarodnoj konferenciji "Domovinska sigurnost i upravljanje u krizama" kratko se osvrnula na mogućnost sabotaže njezine kandidature, o čemu je ovih dana govorio glavni tajnik stranke Gordan Jandroković.

- Postala sam predsjednica Republike Hrvatske zahvaljujući povjerenju građana, zahvaljujući radu članova HDZ-a na terenu, mnogobrojnim volonterima i ne razmišljam o sabotažama. Vjerujem da će svi koji cijene moj rad izaći na izbore i dati svoj glas, što se mene tiče, ja se osjećam pozitivno i optimistično i tako ulazim u ovo razdoblje pred nama. Razmišljam samo pozitivno, rekla je Grabar-Kitarović novinarima nakon govora na konferenciji o domovinskoj sigurnosti.

Povod svemu bila je izjava glavnog tajnika stranke Gordana Jandrokovića koji ne isključuje mogućnost sabotaže.

- Ne isključujem mogućnost sabotaže iz redova HDZ-a na predsjedničkim izborima - izjavio je glavni tajnik stranke Gordan Jandroković u nedjelju, gostujući na N1 televiziji.

Izjava je to koja je ponovno unijela nemir u stranačke redove i otvorila nove spekulacije o "crnom labudu", pogotovo zato što se praktički preklopila s još jednom odgodom najave službene kandidature Kolinde Grabar-Kitarović.

Sličan "vjetar u leđa" izgledima aktualne Predsjednice dao je prije određenog vremena i Vladimir Šeks, govoreći o mogućem pojavljivanju navodno kompromitirajućih snimki, što se može tumačiti svakako ali ne i kao potpora aktualnoj predsjednici za novi predsjednički mandat.

 

M.M.