Danas su se u Vladi s premijerom Andrejom Plenkovićem sastali predstavnici HVIDRA-e. Povod satanku je kaznena prijava koju je HVIDRA podnijela protiv Milorada Pupovca.

Uz predsjednika Vlade sastanku su nazočili i ministri branitelja, unutarnjih poslova i obrane Tomo Medved , Davor Božinović i Damir Krstičević.

Ministar Tomo Medved nakon sastanka je poručio kako neće biti zadovoljan dok se ne procesuira i zadnji ratni zločin te očekuje da se u tom procesu prepozna svatko tko u njemu ima ulogu.

- O koliciji s SDSS-om nakon izjava čelnika te stranke Milorada Pupovca kojima je među ostalim Hrvatsku usporedio s NDH- razgovora nije bilo, izjavio je čelnik HVIDRA-e Josip Đakić.

Ministar branitelja Tomo Medved odgovarao je i na pitanja o tome je li Hrvatska spremna na eventualni novi val izbjeglica. Rekao je da je to veliki problem.

- Ministar unutarnjih poslova komunicira s javnošću o tome problemu. Naše sigurnosne snage su zaista na najvišoj razini po sposobnosti i opremljenosti. Republika Hrvatska bit će spremna odgovoriti na sve izazove, kazao je Medved.

M.M.