Trojica pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojne baze u Zemuniku pod istragom su civilne i vojne policije. Slučaj je danas komentirao ministar obrane u Vladi RH Damir Krstičević.

- Ispričavam se u ime cijele Hrvatske vojske. To nisu vrijednosti pobjedničke Hrvatske vojske. Hrvatski vojnik puno je puta dokazao svoje vrijednosti i sposobnosti - kaže Krstičević za N1.

- Žao mi je. Pa vi znate naše pilote, dečki su i u Domovinskom radu bili sjajni, to su vrhunski ljudi na ponos svih. Još jednom - isprika. Bit ćemo čvrsti u sankcioniranju ovog slučaja. Stega mora biti na razini - kaže ministar.

Podsjetimo, trojica pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i navodni švercer oružja, otprije poznat policiji, kojeg su prevezli vojnim helikopterom, pod istragom su civilne i vojne policije.

PU Zadarska objavila je da su kod njih pronašli 6593 komada streljiva kalibra 5,56X45mm, 31 komad streljiva kalibra 12,7 50 BMG, 908 komada streljiva kalibra 7,62 mm, 416 komada streljiva kalibra 7,9 mm te više spremnika za streljivo.

M.M.