Franjevac, komunikolog i stručnjak za odnose s javnošću, fra Mario Knezović tvrdi kako se "ne može sa argumentima i sigurnošću znati jesu li hrvatski biskupi na ovim izborima za Kolindu Grabar Kitarović, kako se u javnost pokušava plasirati.

- Uglavnom su vjernici, katolici iznijeli svojim potpisima dva referenduma, onaj o Istanbulskoj konvenciji i promjenama izbornog sustava. Ako netko u tom trenutku uzme 400.000 potpisa i baci ih u smeće, a sadašnja predsjednica nije stala uz svoje birače, jer većina njih je prije pet godina njoj dala glas misleći da će ona štiti njihove moralne i etičke postavke, sada možemo na tim argumentima graditi tezu da će veliki broj vjernika, katolika glasovati za drugog kandidata, a ne za sadašnju predsjednicu, istaknuo je fra Mario Knezović u emisiji Bujica.

Osvrnuo se i na priče o miješanju Crkve u politiku, kao i medijske manipulacije s izjavama nezavisnog predsjedničkog kandidata,Miroslava Škore.

- Puno češće politika kuca na vrata Crkve nego li obrnuto. Često se želi uvući Crkvu u politiku nego li se Crkva htjela naći u okviru politike. Čujem ovih dana prigovore kako je predsjednički kandidat Miroslav Škoro navodno kazao da će on nakon izbora ušutkati Crkvu. Naravno da ne možemo povjerovati da je to izrečeno na takav način!, istaknuo je.

Na koncu podsjeća kako će vjernici katolici na čelu sa svojim pastirima, znati prosuditi tko zastupa nauk Crkve.

-Isto tako, oni koji sada s te pozicije kritiziraju Škoru, zaboravili su da je njihov predstavnik u Hrvatskom saboru – Branimir Glavaš kad se raspravljalo o Istanbulskoj konvenciji, rekao da on neće slušati ni Crkvu, ni biskupe, ni fratre, ni popove! I nitko tada nije kazao da se oni ograđuju od sadašnje vlasti i tog govora Branimira Glavaša. Tako da mislim da nije potrebno stvarati metež. Vjernici katolici na čelu sa svojim pastirima, znat će dobro tko zastupa onaj nauk koji je na tragu učiteljstva Katoličke crkve, zaključio je fra Mario Knezović.

 

M.M.