Ovo je poraz HDZ-a, a zna se tko je u stranci odgovoran za rezultate. Bilo je mnogo signala da stranka ne ide u pravome smjeru, ali nije se reagiralo. Narod je rezultatima jednostavno rekao da nismo dovoljno dobri za pobjedu. Samo oni kojima nisu važni rezultati mogu reći da HDZ ide u dobrome smjeru, istaknuo je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava u intervjuu za Hrvatski tjednik.

Ističe kako je zbog lojalnosti stranci morao šutjeti.

-Zbog lojalnosti stranci, morao sam razmišljanja držati u sebi. Sada na unutarstranačkim izborima nastupit ću motivirano jer želim vidjeti je li situacija u doba prosvjeda, kada sam se našao na suprotnoj strani od HDZ-a, slučajnost ili se doista razlikujemo u vrijednostima koje zastupamo, istaknuo je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava u intervjuu za Hrvatski tjednik.

Ponavlja kako je iza stranke ali i njega osobno jedno teško vrijeme.

-Dolazi vrijeme kada ću moći slobodno reći i komunicirati ideje i razmišljanja, a da ih se ne tumači u smislu činjenja štete stranci u osjetljivom trenutku. Ovo je bilo jedno za mene osobito teško vrijeme kada nisam bio u situaciji jasno izreći stavove i kada sam zbog lojalnosti stranci morao vlastita razmišljanja i osjećaje držati u sebi, naglašava Penava.

Izrazito je motiviran za unutarstranačke izbore koji slijede.

-Sada se nalazimo pred unutarstranačkim izborima za koje sam izrazito motiviran jer želim ponuditi ideje i stavove koje smatram ispravnim i na kraju krajeva vidjeti je li situacija oko prosvjeda u kojoj sam se zbog određenih vrijednosti u potpunosti razišao i bio na suprotnoj strani od HDZ-a samo splet nespretnih okolnosti unutar HDZ-a ili se mi bitno razlikujemo i vrijednosti do kojih je meni stalno više ne žive u tom ambijentu, zaključuje Penava za Hrvatski tjednik.

 

M.M.