Miroslav Škoro najpozitivniji je političar u Hrvatskoj. O njemu pozitivan dojam ima 53 posto, a negativno njih 35 posto, objavio je Dnevnik Nove TV u svom redovitom mjesečnom istraživanju Crobarometar

Odmah iza njega je novoizabrani predsjednik Zoran Milanović s 51 posto građana koji su o njemu imali pozitivan dojam, a njih 38 misli suprotno.

Kolinda Grabar-Kitarović napustila je Pantovčak i podijelila naciju. O njoj pozitivan dojam ima 46 posto, ali isti broj građana o njoj ima negativan dojam. U godinu dana, odnosno od trenutka od kada je Andrej Plenković počeo uredovati u njezinu okružju, ona je “istopila” potporu od gotovo 20 postotnih poena i ostala bez drugog mandata na Pantovčaku.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković unutarstranačke izbore u HDZ-u i početak kohabitacije s Milanovićem počinje s činjenicom da 40 posto građana ima pozitivan, a njih 51 posto negativan dojam o njemu kao predsjedniku Vlade.

O čelniku Mosta Boži Petrovu 38 posto građana misli pozitivno, a njih 43 posto negativno. 

Predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću pobjeda Zoranu Milanovića nije previse koristila. O njemu pozitivan dojam ima 29 posto, a negativan njih 51 posto. Milan Bandić i dalje gubi potporu među građanima. Tako o njemu pozitivan dojam ima 21 posto građana, a njih 71 posto negativan dojam, pa je zbog toga najnegativniji političar u Hrvatskoj.

Sudeći prema ovom istraživanju, i dalje 71 posto građana misli da zemlja ide u lošem smjeru, a njih 20 posto misli suprotno. Ne zna njih 9 posto. Optimizam se istopio među svim biračima i sada samo 50 posto HDZ-ovih birača misli da zemlja ide u dobrom smjeru.

Nakon blagog oporavka i dalje 63 posto građana vladine politike ne odobrava, a njih 28 posto odobrava, dok 9 posto birača ne zna.

 

M.M.