Ne budemo li napravili promjenu, loše ćemo se provesti na parlamentarnim i lokalnim izborima, rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a.

Penava je u izjavi za Dnevnik HRT-a večeras rekao da su vrlo zadovoljni prikupljenim potpisima te se zahvalio volonterima, koordinatorima i članovima HDZ-a.

- Jednako tako moram im i čestitati na odgovornosti, svijesti, a u nekoj mjeri i na hrabrosti, rekao je Penava.

Komentirajući rezultate istraživanja HRejting, koji Kovačevom timu daje lošije šanse od onog aktualnog predsjednika HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića, Penava je rekao da je prema anketama prije nešto više od godinu dana HDZ imao 11 postotnih poena više od SDP-a, a da su danas po istim anketama 2,5 posto u minusu.

- Tu bi se trebali zabrinuti, rekao je Penava, pa spomenuo rezultate predsjedničkih izbora na kojima je HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović izgubila.

- Zbog toga smo tu. (...) Očito je da trebamo promjene, poručio je.

Penava je rekao da u kampanji nije bilo previše teških riječi, ali da u sučeljavanju "mora biti viša temperatura".

- Pred nama su parlamentarni izbori, nakon njih lokalni. Ne budemo li napravili promjenu, loše ćemo se na njima provesti. Ono što je još važnije, moramo Hrvatskoj ponuditi programe, koncepte koji će napraviti promjenu, ponajprije u demografiji, rekao je Penava.

Podsjetimo, Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač, u petak je zajedno s timom Opcije za promjene predao Središnjem izbornom povjerenstvu stranke više od 17.000 potpisa za svoju kandidaturu te potpise za zamjenika predsjednika i potpredsjednike. Kandidat za zamjenika predsjednika Ivan Penava prikupio je njih 16.718. Potpise su prikupili i kandidati za potpredsjednike – Milijan Brkić njih 16.262, Tomislav Tolušić 15.976, a Davor Ivo Stier 16.283 potpisa.

 

M.M.