Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati danas je za predsjednika izabrala Predraga Štromara.

Glasovanje je zbog situacije s koronavirusom održano online, pristupilo mu je 529 delegata, od čega je 468 dalo podršku Štromaru, a 49 je dalo glas protukandidatu Borisu Blažekoviću.

Novi zamjenik predsjednika stranke saborski je zastupnik Stjepan Čuraj, dok su za potpredsjednike izabrani Karolina Juzbašić, predsjednica Ženske inicijative HNS-a, i Jasmin Krizmanić, načelnik Gornje Stubice.

Štromar, potpredsjednik Vlade iz redova HNS-a, nakon proglašenja pobjednika zahvalio je članicama i članovima stranke na podršci te poručio da pravi zadatak tek sad slijedi.

- Već tri desetljeća živim i dišem za HNS. U tom vremenu u politici sam se nagledao svega i jasno mi je da ljudi nemaju povjerenja u politiku. HNS je uvijek bila stranka koju je zapalo odraditi sve što su drugi tvrdili da je nemoguće. Jesmo li radili greške? Naravno da jesmo. Upravo zato sam i odlučio postati predsjednik jer vjerujem da slušajući jedni druge zajedno možemo vratiti povjerenje građana. Za mene se Hrvatska voli radom i pozivam vas da takvo domoljublje ostavimo svojoj djeci u naslijeđe, poručio je Štromar.

- Nikad u istraživanjima ne stojimo najbolje pa smo opet tu. Istraživanja se najčešće rade na razini cijele Hrvatske a mi imamo sredine u kojima smo jaki, u kojima naši načelnici i gradonačelnici rade izvrstan posao i kojima mi ustvari želimo biti podrška iz centralne države. Očekujemo svakako tri do četiri mandata svakako, i sa ta 3-4 mandata ćemo utjecati na odluke koje će donositi buduća vlada, rekao je prije proglašenja u telefonskom razgovoru Štromar. 

 

M.M.