Saborski zastupnik HDZ-a Milijan Brkić čestitao je danas svim hrvatskim državljanima Dan hrvatske državnosti putem svog Facebooka. Brkić je poručio Hrvatima neka ostanu “posvećeni, uporni, strpljivi, mudri i  odani ideji o boljoj Hrvatskoj, onakvoj kakvu svi želimo”.

Čestitku Milijana Brkića prenosimo u cijelosti:

"Danas obilježavamo jubilarnu 30. obljetnicu Dana državnosti Republike Hrvatske, povijesnog trenutka konstituiranja prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora. Nakon života u uvjetima ograničenih sloboda, zbog strahovlade komunističkog režima, naš narod je konačno zakoračio u politički pluralizam. Nedugo zatim, hrvatski branitelji su ovu hrabru odluku branili od svih onih koji nisu voljeli i željeli slobodnu i neovisnu nam Hrvatsku!

Ujedinjeni hrvatski domoljubi, dragovoljci, branitelji i narod odlučili su pod cijenu svojih života braniti čast, dostojanstvo i pravo Hrvata na samoodređenje! Naša trajna obveza je prenositi ISTINU budućim generacijama i osvijestiti značaj svih bitnih događaja utkanih u temelje hrvatske državnosti, a koji su obilježili noviju hrvatsku povijest.

To je naša dužnost i prema svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote kako bi mi danas živjeli u slobodnoj Hrvatskoj

Budimo posvećeni, uporni, strpljivi, mudri i ostanimo odani ideji o boljoj Hrvatskoj, onakvoj kakvu SVI želimo. Ne dajmo se zavarati riječima „dobronamjernih“ skretničara, licemjera i ulizica koji gledaju samo svoje dobro. Još jače se založimo za prohrvatsku principijelnost koja nas je kroz povijest koštala znoja, krvi i života, ali je iznjedrila jedinu nam Hrvatsku!

“Svi mi zajedno moramo, naime, biti prožeti sviješću da od svoje Hrvatske ne možemo očekivati više negoli što sami pridonesemo njezinu boljitku, da bi plodove svoga rada mogli uživati i mi sami, i naša djeca, i djeca naše djece", riječi su dr. Franje Tuđmana koje su nam uvijek vodilja i inspiracija na putu za bolju Hrvatsku.

Nepokolebljivi i ustrajni proslavimo s ponosom naš Dan državnosti!”

 

M.M.