Protiv bivše državne tajnice Josipe Rimac i kninskog gradskog vijećnika Marinka Tokmakčije, Županijski odbor HDZ-a Šibensko-kninske županije pokrenuo je u srijedu stegovni postupak, a danas je zasjedao Sud časti toga ogranka.

Sud časti na sjednici je zatražio dodatno obrazloženje od županijskog ogranka, kao i dodatni uvid u dokumentaciju, nakon čega će donijeti konačnu odluku, javlja N1. Rok za tu odluku je 90 dana.

Podsjetimo, Nediljko Dujić iz županijskog odbora HDZ-a Šibensko kninske županije u telefonskom razgovoru za N1 potvrdio je jučer pokretanje stegovnog postupka protiv bivše državne tajnice Josipe Rimac i kninskog gradskog vijećnika Marinka Tokmačije.

"Na sjednici predsjedništva Županijskog odbora Šibensko-kninske županije jednoglasno je donesena odluka da se pokrene stegovni postupak. U ovom slučaju se radi o dvoje članova koji pripadaju županijskoj organizaciji HDZ-a Šibensko-kninske županije. Dakle, gospođa Rimac i gospodin Tokmačija", ističe Dujić.

"Znači, situacija koja je nastala, koja je općepoznata je po ocjeni svih članova predsjedništva štetna za stranku i ne možemo tolerirati takve situacije".

 

M.M.