Kandidat HDZ-a u 7. izbornoj jedinici Davor Ivo Stier u petak je za N1 televiziju komentirao Ivana Penavu, donedavnog HDZ-ovca, sada kandidata na listi Domovinskog pokreta.

“Poštujem Ivana, no ne slažem se s takvom odlukom, to nije moj put. Ako sam na unutarstranačkim izborima naglašavao da nakon njih moramo zajedno raditi za pobjedu na palamentarnim izborima, jedino logično je da ispunim obećanje”, rekao je Stier.

Dodao je da je na unutarstranačkim izborima naglašavao da moraju sučeliti ideje, a nakon toga zajedno raditi na pobjedi HDZ-a na parlamentarnim izborima.

“Naš glavni suparnik je SDP i ljevica, tako se i postupa, moja intencija je podržati pobjedu HDZ-a i mislim da je važno da ne dođe do disperzije glasova od centra na desno. Svaka demokratska stranka njeguje unutarstranačku demokraciju, dobro je da ima razlika u stavovima”, rekao je Stier.

Vjeruje da će HDZ biti u poziciji da nakon izbora može sastaviti Vladu.

“Vjerujem da će HDZ biti u poziciji da može sastaviti Vladu, da će imati dovoljno mjesta u Saboru da sa srodnim strankama može sastaviti većinu. Sve što bi bilo u pogledu da se podrži program HDZ-a, to se može usuglasiti, to će biti reprezentativno volji birača, prvo želimo izaći s programom i na tom temelju dobiti potporu”, poručio je.

Na pitanje jesu li među tim srodnim strankama i Domovinski pokret Miroslava Škore, Stier ponavlja da ne želi da dođe do rasipanja glasova od centra prema desno jer im je glavni suparnik SDP, te da se u tom pogledu na liniji mišljenja s Plenkovićem koji kaže da je glas za Škoru glas sa SDP.

 

M.M.