Miroslav Škoro rekao je u srijedu da će uskoro na vidjelo izaći dokazi o tome da iz 'velike stranke' pokušavaju vrbovati ljude s lista Domovinskog pokreta, ali i da ne želi s time loviti političke bodove. 

- Rekao bih da je to vrh ledenog brijega u odnosu na sve ono što se događa u pozadini ovih izbora - kaže Škoro, prenosi N1. 

U Zagrebu je predstavio ljude sa svoje liste i rekao da je u društvu Zlatka Hasanbegovića, Pere Kovačevića i Igora Peternela. 

- To su dragi ljudi - rekao je Škoro. 

Govoreći o tome što će biti nakon izbora, rekao je da im je prvi uvjet da doznaju koliko će imati mandata, odnosno da time postanu relevantni, te će se ravnati prema tome. Istaknuo je i da dvije velike stanke obećavanjem stabilnosti zapravo govore o 'stabilnosti korupcije, nepotizma i svega ostalog iz ovih 20 godina'. Optužio ih je i da birače, koji bi htjeli promjene, nastoje obeshrabriti od izlaska na izbore te spomenuo samoizolaciju pa njeno ukidanje za one iz BiH. 

- Ako se nekome ospori pravo da glasuje zato što je imao temperaturu 37,3°C, taj može podnijeti ustavnu tužbu. U Ustavu ne piše koliku netko smije imati temperaturu da bi smio glasovati - rekao je.

Na pitanje bi li bio spreman i za premijersku ulogu, rekao je da "već to što stoji ovdje" pred novinarima, znači da je "spreman podnijeti svoj dio odgovornosti u politici".

 

M.M.