Kako neslužbeno doznaje N1 televizija, nova Vlada Andreja Plenkovića sastojat će se od 16 ministarstava, četiri manje nego dosad, a ovakav sastav nastao je spajanjem određenih resora.

Ministarstvu gospodarstva pripojit će se energetika i zaštita okoliša, a ministar tog megaministarstva bit će Tomislav Ćorić. Dosadašnji ministar gospodarstva Darko Horvat sada bi trebao voditi objedinjeni resor graditeljstva i državne imovine. Mario Banožić trebao bi voditi Ministarstvo obrane, a na čelu Ministarstva branitelja i dalje ostaje Tomo Medved, koji postaje i potpredsjednik Vlade.

Spajaju se i ministarstvo uprave i pravosuđa, a vodit će ga Ivan Malenica. Vili Beroš ostaje ministar zdravstva, a Josip Aladrović ostaje na čelu Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Vesna Bedeković ponovno odlazi u Sabor, a ministarstvo koje je dosad vodila dijeli se na više dijelova, točnije dva ili tri. Objedinjeno ministarstvo turizma i sporta trebala bi voditi Nikolina Brnjac.

Kandidatkinja za ministricu regionalnog razvoja i fondova Europske unije jest Nataša Tramišak, no i to se još uvijek razmatra.

Ministarstvo kulture i dalje ostaje u rukama Nine Obuljen Koržinek, a tom se resoru pripaja i segment medija. Marija Vučković ostaje ministrica poljoprivrede.

Novi ministar obrazovanja trebao bi biti Radovan Fuchs.

Gordan Grlić Radman, Zdravko Marić, Davor Božinović, Oleg Butković ostaju svatko na svojoj dosadašnjoj funkciji, redom Ministarstvo vanjskih poslova, financija, MUP i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

 

M.M.